{ "title": "Çam Yağı", "image": "https://www.camagaci.gen.tr/images/Cam-Yagi-21.jpg", "date": "19.01.2024 00:16:34", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Çam Yağı, bu ağacın birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Çam ağacının genel olarak, yaprakları iğne şeklinde olup dişili ve erkekli çiçekler açmaktadır. Erkek olan çiçeklerin özelliği ise uzunca olan sürgünlerin uç kısmında tırtıl görünümlü veya üzüm salkımı gibi olurlar. Dişi olan çiçekler ise sürgünlerin hemen dibinde, kozalak şeklinde olur. Çam ağacında bulunan yapraklar, bir seneden daha fazla ömre sahip olduklarından, çam ağacı dört mevsim sürekli yeşil renkte kalır. Çam kabuğunun birden fazla yararı bulunmaktadır. Çam kabuğunu sirke ile kaynatılıp, gargara yapılırsa diş ağrılarına çok faydalıdır. Çam ağacı kabuğunun Bir başka faydası ise kaynatılıp bal katılarak, içildiğinde çok iyi bir balgam sökücü olarak kullanılabilir. Çam ağacı yapraklarında çok önemli faydaları vardır. Çam yapraklarını sinir otu ile kaynatılıp çam balı ilave edilerek içildiğinde, Astım ve bronşit sıkıntısını ortadan kaldırdığı söylenmektedir. Çam yağı ile çam yaprakları biberiye ile kaynatılıp içildiğinde iyi bir idrar söktürücüdür. Çam yağı iyi bir yara iyileştirici olarak kullanılabilir. Çam yaprakları kaynatılıp içildiğinde verem hastalığına çok iyi gelecektir. Ayrıca böbreklerdeki kumları dökmek için, ses kısalmasına saç dökülmesine ve mide rahatsızlığı için kullanılabilir.

Çam Yağı Faydaları: Çam ağacından elde edilen reçineden üretilmektedir. Birden fazla hastalığın tedavisinde çok etkili bir şekilde kullanılan çam yağı, genellikle saç bakımında daha sık kullanılmaktadır. Çam yağı solunum yolları sorunlarında, özellikle erkelerde rastlanan bel soğukluğu hastalığında gırip, enfeksiyon, idrar yollarında oluşan iltihaplanma, kaslarda görülen romatizma ağrılarında, astım, şeker gibi rahatsızlıkların tedavisinde oldukça etkilidir. Çam yağı hemoroit hastalığına da çok faydalıdır. Çam yağı bağışıklık sistemini çok güçlendirerek vücudun direncini artırmaktadır. Çam yağı kan dolaşımını düzene sokar, iştah açar, yeni doğum yapan kadınlarda sütü artırıcı etkiye sahiptir. Çam yağı aynı zamanda dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlar ve ayrıca saç dökülmelerini engeller. Çam yağını bir başka yağlarla karşılaştırmamak gerekmektedir. Saçlarda görülen dökülmeler, çoğu kişide büyük bir sorundur. Bu sorun ailevi yani irsidir. Ancak genele bakıldığında vücutta bulunan protein ve minerallerin eksik oluşundan kaynaklanmaktadır. Yetersiz ve çok tek düze beslenme alışkanlığı olan insanlarda saç dökülmesine daha sık rastlanmaktadır. Çam yağının içerisinde bulunan bol mineraller nedeniyle saçları besleyerek, saç dökülmesini engelleyip daha sağlıklı saç çıkmasına yardımcı olur.

Çam yağı Saçlarda Nasıl Kullanılır: Özellikle çam yağını zeytinyağı, papatya yağı, mersin yağı ile karıştırılıp kullanılması daha etkili olacaktır. Çam yağı sade bir şekilde kullanılırsa, cilde zarar verebilir. Çam yağını saçlarda kullanmak için mutlaka bir başka yağla denk bir şekilde karışım yaparak kullanmak çok daha yararlı olacaktır. Çam yağını sağlık açısından da kullanılabilir. Bunun için öncelikle bir su bardağı suyun içerisine 2, 3 damla damlatılarak içilebilir. Vücudun herhangi bir yerinde oluşan ağrı var ise o bölgeye krem gibi dökülerek iyice ovularak deriye yedirilmelidir. Saçları gür ve dolgun görünmesi için papatya yağı ile karıştırılarak saç diplerine masaj yapılmalıdır. Daha sonra çam yağını ılık suyla iyice durulama yapılmalıdır. Bu işlem haftada bir kez yeterli olacaktır. Çam yağını şampuan içerisine 25, 30 damla dökerek de kullanabilirsiniz." } ] }