{ "title": "Çam Sakızı Ağda", "image": "https://www.camagaci.gen.tr/images/Cam-Sakizi-Agda-69.png", "date": "20.01.2024 05:53:44", "author": "serpil uzun", "article": [ { "article": "
Çam sakızı ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın bilinen en eski ve doğal yöntemidir. Her kadının en çok rahatsız olduğu, çoğu zaman kâbus haline gelen istenmeyen tüyler için günümüzde birçok yöntem mevcuttur.

Neden çam sakızı ağda tercih etmeliyiz?
Evde çam sakızı ağda nasıl yapılır?

Evde çam sakızı ağda yapmak için malzemeler
Hazırlanışı: Bir çay bardağı su ve üç su bardağı şeker tencereye koyup karıştırılır. Kaynayınca, üstüne yarım çay bardağı sirke veya limon suyu eklenerek ağda kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra ele alınıp esnetilerek kullanıma hazır hale getirilir. Evde hazırlanan bu ağda ile bıyık ve yüz hariç tüm vücut temizlenebilir.

Satın aldığımız çam sakızı ağdayı nasıl kullanmalıyız?

Öncelikle cezveye su koyup ağdayı da kutusuyla birlikte içine koyar ısıtırız. Kutunun içine su kaçırılmaması gerekmektedir. Isınan ağda eridiğinde mermere alınarak donması beklenir. Donduktan sonra ele alınıp sakız kıvamına gelecek şekilde yumuşatıp esnetilir. Ağda artık temizlenecek bölgeye sürülmeye hazırdır. Temizlenecek bölgenin kuru olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde ağda ıslak bölgeye yapışır ve şekerlenir. Artık ağda özelliğini kaybeder ve suyla yıkamaktan başka çare kalmaz. Ağda sürülürken kıl yönünde sürülüp, kıl yönünün tersi yönünde el ile hızlıca çekilmelidir. İsteğe göre ince bir bezle ya da hazır satılan ağda bantlarıyla da çekilebilir. Ancak kıvamı piyasadaki sir ağdalardan kalın olduğundan elle çekilmesi daha uygundur.

Çam sakızı ağda ile işimiz bittikten sonra vücudumuzu nasıl temizlemeliyiz?

Çam sakızı ağdanın diğer sir ağdalar gibi temizlenmesi zor değildir. Zaten su, şeker ve limonla yapıldığı için suyla yıkandığında eriyip gider. Sir ağda gibi yağ sürerek temizlik yapmak zorunda bırakmadığı, temizliği oldukça kolay olduğu içinde tercih edilir.
" } ] }