{ "title": "Çam Kozalağı Reçeli", "image": "https://www.camagaci.gen.tr/images/Cam-Kozalagi-Receli-81.jpg", "date": "19.01.2024 12:27:23", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Çam Kozalağı Reçeli, yapımı hem çok zevkli hem de oldukça lezzetli bir reçel tarifidir. Çam kozalağı reçeli kendine has tadının yanı sıra anti bakteriyel içeriğine sahip reçel tarifidir. Hiçbir katkı maddesi olmayan tamamen orijinal olan bu şifa deposu reçel ayrıca nezleye, bronşit rahatsızlığına, depresyona, geçmek bilmeyen uzun süreli öksürüğe, yaş ilerledikçe ortaya çıkan kırışıklıklara ve soğuk algınlığına oldukça iyi gelen bir reçel tarifidir. Çam kozalağı doğal olduğundan dolayı hem sağlık hem de güzellik konusunda oldukça etkilidir. Çam kozalaklarına en çok da ilkbahar ayında oldukça sık rastlanır. Mayısın gelmesi ile çam kozaklakları da toplanılmaya başlar. Sizde sevdiklerinize alışılagelmiş reçel çeşitlerinden daha farklı bir reçel yapmak istiyorsanız bu reçel tarifi tam size göredir. Sağlığınıza sağlık güzelliğinize güzellik katacak bu enfes şifa deposu çam kozalağı reçelini yapmaya başlayalım.

Çam Kozalağı Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Çam Kozalağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu şifa deposu reçeli yapmak için ilk önce çam kozalağını iyice yıkayın. Daha sonra yıkanan çam kozalağını bir tencere içine alın. Çam kozalağının üstüne toz şekeride ilave edin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin ve ocağa koyun. Reçel kaynayana dek yüksek ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateş üzerinde tam iki saat daha pişirmeye devam edin. Reçel pişer iken üstünde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Reçel kaynadıkça kıvam almaya başlar Kıvamı biraz koyulaştıktan sonra reçeli tamamdır. Reçeli ocaktan alın kahvaltı için enfes şifa deposu çam kozalağı reçeli hazır. Reçeli cam kavanoz içine koyarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }