{ "title": "Çam İğnesi", "image": "https://www.camagaci.gen.tr/images/Cam-Ignesi-69.jpg", "date": "21.01.2024 16:38:46", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Çam iğnesi, çam iğnesi çok değerli bir bitki olup iğneli yapraklar grubuna girmektedir. İğne uçlu yapraklar vitamin ve mineraller açısından son derece zengin bir içeriğe sahip. Özellikle A vitamini açısından zengin olan çam iğnesi limondan daha fazla C vitamini içermektedir. Fakat çam iğnesi kullanırken dikkat etmeniz gereken şey her çam iğnesinin kullanılmayacağıdır. Bazı türler zehirli olabilmektedir. Çam iğnesi için iğne yapraklı ve kozalak bulunan çam ağaçları tercih edilmelidir. Çam iğnesi çay yapımında kullanılarak çay olarak tüketildiğinde tam bir şifa kaynağıdır.

Çam iğnesi nedir, nasıl kullanılır?

Çam iğnesinde bulunan fitonsit isimli maddenin akciğerlerdeki mikropları yok ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çam iğnesi çay şeklinde tüketildiğinde kansere karşı koruyucu antioksidan etkisi yaratmaktadır. Çam iğnesi pek çok hastalığı iyileştirme ve geriletme devresine sokma özelliğine sahiptir.

Çam iğnesi suyu yaban mersini ile karıştırılarak içildiği zaman balgamı sökme özelliğinin yanında vücutta bulunan iltihapları da gidermektedir. Çam iğnesinin bronşları açma özelliği bulunmaktadır. Çam iğnesi çayı günde sadece 1 fincan kadar tüketilmelidir.

Çam iğnesi kaynatılıp çay olarak tüketildiğinde midedeki gastrite de son derece iyi gelmektedir. Aynı şekilde böbrek kumları, bronşit ve astım gibi hastalıklar içinde tavsiye edilmektedir. Ama bu tür ciddi rahatsızlıkları olan kişilerin mutlaka doktorlarına danışarak bu kürü uygulamaları çok önemlidir. Çünkü beraberinde kullanılan ilaçlarla etkileşim yapabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Çam iğnesi çayı, yapabilmek için mutlaka toplamış olduğunuz çam iğnelerini 2 gün boyunca suda ıslattıktan sonra kaynatmanız gerekir. Yalnız çam iğnesini kaynatmadan önce bir et dövücü yardımı ile hafifçe ezip o şekilde kaynatırsanız çam iğnesi içindeki etken maddeler daha fazla açığa çıkar ve daha etkili olur. Yaklaşık 10 dakikalık bir kaynama süresi yeterli olacaktır. Özellikle rengi solmamış açık yeşil renkteki çam iğnelerinin uç kısımlarını tercih etmelisiniz.
" } ] }